Η Δημοτική Επιχείρηση Πύργου και το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας στο πλαίσιο των πολιτιστικών συνεργασιών τους, οργανώνουν από κοινού έκθεση ζωγραφικής στο χώρο εκθέσεων και εκδηλώσεων του Θεματικού Πάρκου Ξυστρή στον Πύργο, με θέμα «Η Ευζωνική Στολή- Η Ιστορική της Διαδρομή μέσα από 40 έργα του Ιωάννη Μυλωνά» δωρεά από την οικογένεια Χαΐτογλου.

Η Έκθεση πραγματοποιείται από 27 Φεβρουαρίου έως και 5 Μαρτίου 2019 και ώρες 9.30 π.μ.- 1.30μ.μ. και 6μ.μ. – 9 μ.μ., σε συνεργασία με το Στρατιωτικό Γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας, η οποία εκτός από τις αναπαραστάσεις της Ευζωνικής στολής, θα περιλαμβάνει στατική παρουσία άοπλων Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς.

 

Ο χώρος της έκθεσης θα χωριστεί σε τρία τμήματα και θα περιλαμβάνει αρχικά την προβολή οπτικοακουστικού υλικού διάρκειας περίπου 30-35 λεπτών, αμέσως μετά την κυρίως έκθεση και στο τέλος ο χώρος στον οποίο θα πραγματοποιούνται τα δημιουργικά εργαστήρια των μαθητών. Συνολική διάρκεια επίσκεψης υπολογίζεται περίπου στα 90 λεπτά και η είσοδος είναι δωρεάν.

 

Στόχος όλων των εκδηλώσεων που πραγματοποιούν και οι δύο φορείς είναι να λαμβάνουν διαδραστικό χαρακτήρα, και για αυτό απευθύνονται στη μαθητική κοινότητα, ώστε οι μαθητές να επισκεφθούν την έκθεση οργανωμένα με τα σχολεία τους και η όλη δράση να έχει ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Θα παρακαλούσαμε για τη συνεργασία σας, ώστε όλα τα σχολεία του Νομού μας να συμμετάσχουν σε αυτήν τη μεγάλη έκθεση, που παρουσιάζει ένα από τα σπουδαιότερα κομμάτια της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας.

Για τις οργανωμένες επισκέψεις των σχολείων, υπεύθυνη επικοινωνίας είναι η κ. Όλγα Παναγιωτακοπούλου στο τηλ. 26210 25650 και ώρες 9πμ.-2μ.μ.

 

Με εκτίμηση

Ο Προέδρος της ΔΕΠ Α.Ε.  ΟΤΑ

 

Νικόλαος Χιώνης